FRI FRAGT og RETUR over 499,- med GLS Pakkeshop

Isskøjter til hele familien

Det er ikke kun isskøjter til børn, som er populære længere. Mange voksende går også med på isen, når det bliver koldt. Uanset om du er begynder eller erfaren, har vi de rigtige isskøjter på tilbud til dig - for kvalitetsskøjter behøver ikke koste en formue. Du finder både Kunstskøjter og Hockeyskøjter i vores store udvalg herunder, og de kan alle bruges såvel udendørs som inde.

Har du ikke brug for et par helt nye, så kan du måske bruge nogle af vores reservedele til isskøjter for at fikse de gamle - og vi tilbyder desuden også slibing af knivene, hvis de er blevet lidt trætte. Er du i tvivl om, hvilken størrelse du skal bruge, så kontakt os endelig før købet, så vejleder vi dig bedst muligt og sikrer, at du ikke skal returnere skøjterne.

Læs mereLæs mindre
Gitter Listen

22 Emner

Sæt Nedadgående Retning

Det skal du huske, når du bruger isskøjter

Alle vores kunstskøjter og hockeyskøjter er semi slebet, hvilket vil sige, at de godt kan bruges fra start. Vi vil dog klart anbefale, at skøjternes klinger slibes inden brug. En nyslebet og skarp klinge giver en perfekt opbremsning og et hurtigere skøjteløb. Husk jævnligt at få dine isskøjter slebet, og det er vigtigt, at du aftørrer dine skøjter, hver gang du har brugt dem, så klingen ikke ruster.

Af samme årsag er det vigtigt, at du bruger skøjtebeskyttere, når du ikke er på isen. Går du f.eks. lige hen for at købe en is, kan du hurtigt gøre klingen sløv, hvis du ikke tager isskøtebeskyttere på inden.

Er du nybegynder så husk at spænde støvlen godt til inden brug, så du får en fast og god støtte omkring anklerne, det samme gælder hvis du har dine børn med i skøjtehallen eller på søen.

Vores Ishockeyskøjter til børn er justerbare, hvilket giver mulighed for at have de samme skøjter flere vintre i træk.

Hvordan opstod idéen til isskøjter?

Isskøjterne startede ikke med at være en forlystelse eller hobby, men et nødvendigt middel for transport. Oprindelig brugte man dem nemlig som transportmiddel, når frosten lukkede søer, hav og vandløb til om vinteren. I middelalderen brugte man dyreknogler som skøjte klinger, og efterfølgende kom metalklingerne til verden. Fra da af blev skøjteløb en populær forlystelse blandt folket, og skøjtehaller dukkede op overalt.

Udviklingen af skøjteløb til skøjtesport skete i løbet af 1800-tallet og tog for alvor fart efter amerikaneren Jackson Haine’s demonstration af kunstløbets og den nye skøjteklinges muligheder i 1864, hvor han blev national mester. Siden da har isskøjterne været et fast indslag ikke blot i sportsgrene som kunstskøjteløb og ishockey, men også som hobby og motionsform blandt den almene befolkning.