Fri Fragt over 499 kr. til GLS PakkeShop
Kurv

Mini Cart

Hvor kan man stå på skateboard i Danmark

Populære Skateparks i de større byer i Danmark.

Bor du eller er på besøg i en større by og har lyst til at skateboarde, så har vi fundet nogle fede spots til dig og din familie, både ude-og indendørs.
Nogle skateparks har undervisning tilknyttet, så du kan lære de basic skills fra start. Du kan altid kontakte skateparken direkte for at høre om de tilbyder undervisning.

Skateparks i København og omegn.

Copenhagen Skatepark

Også kaldet Royal Copenhagen ligger på Enghavevej og er en stor og flot indendørs skatehal hvor der tilbydes privat og holdundervisning.
Parken har alt hvad en skaters hjerte begærer og er bygget af de bedste materialer, der sikrer fantastisk en oplevelse. Skateparkens Half-pipe får selv den mest sikre amatør skater til at rynke på næsen, mens bowlen er en ren legeplads for den øvede skater. Det L-formede street-areal henvender sig dog til skatere af alle niveauer med fin harmoni mellem muligheden for teknisk svære tricks til de mere basale tricks. Åben alle ugens dage og hver onsdag er der også adgang for BMX, løbehjul og rulleskøjter.

Skatepark i Fælledparken Østerbro

Nordeuropas største skaterpark er opført i Fælledparken.
Med denne store skaterpark har københavnske skatere, rulleskøjteløbere og BMXere fået 4.500 m2 af det fineste skaterunderlag at boltre sig på.
Der er både udfordringer for nybegyndere, øvede og professionelle og det er muligt at få undervisning i de forskellige teknikker. Er du til løbehjul, så er der opført en fed skatepark længere inde i fælledparken.

Skatepark i Helsingør

Multi-parken Helsingør (MPH) er med sit skateareal Danmarks største skatepark. Parken har alt fra bowls til ledges og er inddelt i forskellige niveauer som fremskynder vækst og udfordring for den enkelte skater. Parken er bygget af både beton og stål for at sikre skateparkens levedygtighed. Parken har desuden et kontor hvor de frivillige driver parken og en cafe tilknyttet som sælger både mad og drikke. Parken har desuden et udendørs musikanlæg til at sætte stemningen for en session og rigtig god belysning i aftentimerne.

Skatepark i Roskilde

Hal 12 er Roskildes Event- og skatepark der ligger i en gammel fabrikshal i syd-delen af Roskilde. Hal12 er samlingsstedet for mange af byens unge og er en professionelt bygget hal som er designet og bygget af Ramp-Riders. Hallen har tilhørende Cafe hvor du har mulighed for at købe mad og drikke.
Parken er inddelt i tre arealer, streetarealet som byder på alt hvad hjertet kunne begære for en skater. Banks, quarters, rails, trapper, kickers og ledges, derefter følger en mini-vert der kan anvendes af alle niveauer og til sidst den nybyggede bowl.

Skateparks på Fyn og Jylland

Skatepark Odense

Odense Skatepark er en stor skatehal med de fleste obstacles du kunne ønske. I hver sin ende af hallen er der banks og quarters i forskellige højde- og dybdeniveauer. De er med til at sikre dig den bedste start, med god fart. I midten af arealet er en bred funbox som giver dig alle muligheder indenfor jumps, grindes, slides, spins, transfers og der er tilhørende pyramide/hip. Der er en lang ledge ude i siden, som ikke løber tør for coping. Der er manualpads i forskellige højder som kan rykkes rundt , samt en bank med wall, så du kan få dine wallrides finpudset. Udover alle de faciliteter finder du også den velkendte minivert, som er helt nybygget! Odense Streethouse er helt klart et besøg værd og her kan du lade din kreativitet udfolde sig. Hallen er velegnet til alle uanset niveau, om du er begynder eller øvet, vil du altid kunne forbedre dine skills.

Skatepark i Haderslev

The StreetDome i Haderslev er bygget til Skateboarding, inde som ude med ramper og obstacles til alle niveauer. Virkelige et besøg værd og fantastisk personale står klar til at hjælpe.

Skatepark i Århus

Denne Skatepark ligger lige foran Læssøesgades Skole og er en flot betonskatepark med bowl, bank, euro-gap, ledges quarterpipes. Et tag-selv-bord for alle skatere uanset niveau, hvor du er sikker på at blive udfordret i kreativitet og udfoldelse i dine skatelines. Parken er på 2000m2 og må også benyttes at BMX, Løbehjul og Rulleskøjter.


Skatepark i Silkeborg

Kæmpe skatepark uden vert med masser af muligheder. Især nybegyndere vil elske denne park, da der er mange store flade arealer og ramper at gi den gas på.
Parken er nem at komme til, da den ligger tæt på motorvejen.

Hvilket skateboard er bedst til nybegynder?

Det er vigtigt at du ikke vælger et skateboard der er for stort. Din højde og skostørrelse afgør hvilket board du skal vælge.
Er du i tvivl om størrelsen har vi gode skateboard anbefalinger ud fra din højde.

Hvor meget koster et skateboard?

Det er ikke dyrt at skate, faktisk er der en af de billigste sportsgrene overhovedet.
Det er vigtigt at du ikke vælger det billigste skateboard på market, men tager højde for skateboardet vægt og træsort inden du beslutter dig. Det er også vigtigt at kuglelejer og hjul er i god kvalitet.

Hvor gammel skal man være for at stå på skateboard?

Der er forskel på børns motorik, men børn fra 5 års alderen kan trygt starte med at skateboarde. Det er en god ide at stramme hjulene, så boardet ikke ruller så hurtigt i starten og efterfølgende løse hjulene igen når dit barn har opnået tryghed på boardet. Vi anbefaler skatertrainer
som er en slags stopklods der monteres på hjulene, så boardet står helt stille når de første skills skal udføres på boardet.

Skal jeg bruge beskyttelse når jeg skater?

Det er ikke et lovkrav, men det er altid en rigtig god ide og bruge en skaterhjem som minimum. Det gælder både børn og voksne, for selv om man synes at have styr på balancen på anlægget kan man også blive ramt af andre mindre habile riders. Mange vælger også at bruge sikkerhedsudstyr
som knæbeskyttere, albue og håndledsbekyttere og det anbefaler vi også herfra. 

Skal et skateboard vedligeholdes?

Der er en god ide at opbevare sit skateboard indendørs, da kulde og fugt kan give rust på metaldelene, samt beskadige træ decket, da det kan ændre struktur ved høj fugtighed. Husk altid at aftørre dit skateboard efter brug og skift griptape, kuglelejer og skatehjul efter behov. Det er noget behageligere at skate når hjul og lejer kører optimalt.