Fri Fragt over 499 kr. til GLS PakkeShop
Kurv

Mini Cart

Her kan du stå på skøjter i København og omegn

Skøjtebaner og skøjtesøer i København og omegn

Bor du i nærheden af København eller er på besøg i byen, så har vi fundet nogle gode isskøjtesteder til dig og din familie. De er idéelle steder at besøge, uanset om det gælder efterårsferien, juleferien og selvfølgelig også vinterferien. Vi starter med kunstige skøjtebaner og derefter søer, der er egnet til skøjteløb. For de fleste skøjtebaner gælder det, at man kan skøjte gratis, og hvis du ikke selv har isskøjter, kan du ofte leje skøjter til rimelige priser i skøjtehallen.

Broens skøjtebane Nyhavn

Broens skøjtebane ligger for enden af Nyhavn, og det er en helt ny skøjtebane på 600m2, som alle kan benytte. Tag familien med ind til byen og få en hyggelig dag med julegaveindkøb og skøjteløb.

Skøjtebane på Frederiksberg Runddel

Storcenteret i Taastrup, også kaldet City2, har fået en ny indendørsbane på 400m2. Send ungerne afsted på skøjtebanen mens du selv har mulighed for at købe julegaverne i mellemtiden. Banen har også åbent i efterårsferien.

Skøjtebane i Enghaveparken

Skøjtebanen i Enghaveparken er en stor flot bane, der måler 25 x 36 meter. På udvalgte dage bliver skøjtebanen forvandlet til skøjte disko, hvor en DJ fra Vesterbros Ungdomsgård står for musikken.

Skøjtebane på Frederiksberg Runddel

Skøjtebanen på Frederiksberg Runddel er en hyggelig bane ved indgangen til Frederiksbergs Have. Isskøjtebanen er oplyst med lyskæder fra de flotte træer, der omkredser banen.

 

Hvornår har skøjtebanerne åbent?

Skøjtebanerne har forskellige åbningstider og vi opfordrer til at man selv undersøger om en bane er åben. Vejret spiller selvfølgelig en stor rolle, men skøjtebaner kan også være lukkede grundet høje energipriser, renovation eller lign.

 

Skøjteløb på søer i København

Alle søer og vandhuller kan bruges til skøjteløb, men man skal være opmærksom på om isen er tyk nok til skøjteløb. Det er et krav fra myndighederne, at is-tykkelsen på mindre søer er mindst 13 cm, mens de større søer skal have en is-tykkelse på 20 cm. Hold øje med skilte som kommunen sætter op når isen er tyk nok og gå aldrig ud på isen hvis der ikke er skiltet.

Der er rigtig mange muligheder for udendørs skøjteløb i Københavns området. Vi kommer her med nogle af de mest populære.

Dyrehavens skøjtebaner

I Dyrehaven er der mange små søer og vandhuller. Især Fuglesangssøen er utrolig populær og ligger lige ved den røde port med indgang fra Klampenborgvej, en oplagt familieudflugt med mulighed for mange timers hygge.

Søerne i København til skøjteløb

Søerne i København er også en oplagt mulighed for skøjteløb. Hop i dine kunstskøjter eller inviter vennerne til en hockeykamp på isen. Det er ofte Peblinge Sø og Sct. Jørgens Sø der åbnes for offentligheden.

Skøjteløb ved DR Byen

På Amager Fælled ved DR-Byen er den kunstige kanal en oplagt mulighed for skøjteløb. Den ene ende af kanalen er ikke så dyb og fryser derfor hurtigere til is end andre steder.

 

Hvor gammel skal man være for at stå på skøjter?

Børn kan starte med at skøjte fra 3-4 års alderen. Vi anbefaler justerbare isskøjter til børn, så barnet kan vokse med skøjterne og du ikke behøver skifte dem hvert år.

 

Hvilke skøjter skal jeg købe?

Der findes både ishockeyskøjter og kunstskøjter. Hockeyskøjter anbefales til nybegyndere da de har god støtte og teknikken er nemmere og lære end kunstskøjter. Kunstskøjter egner sig til kunstskøjteløb og familie hygge på isen når man er blevet lettere rutineret. Det er lette og elegangte og findes både til damer og herre.

 

Skal jeg bruge beskyttelse når jeg skøjter?

Det er ikke et lovkrav, men det er altid en rigtig god ide og bruge en skaterhjem som minimum. Det gælder både børn og voksne, for selv om man synes og styr på balancen ude på isen kan man også blive ramt af andre mindre habile løbere. Mange vælger også at bruge sikkerhedsudstyr som knæbeskyttere, albue og håndledsbekyttere og det anbefaler vi også herfra. 

 

Hvor ofte skal skøjter slibes?

Isskøjter bør slibes mindst en gang om året og gerne lige inden eller lige efter sæsonen. Det er ikke alle butikker som kan klare denne opgave, men der findes enkelte butikker rundt omkring. Køber du isskøjter på Justcool så tilbyder vi en slibning ved bestilling af de nye skøjter og har du et par gamle skøjter du gerne vil have gjort klar til sæsonen så kan du bestille slibning af isskøjter inkl. returfragt så tager vi os af det hele. Husk eventuelt at købe beskyttelse til klinger på isskøjter så sikre du det er 100% klar til næste år!